Wpływ polityki handlowej na poziom handlu międzynarodowego.
Głównymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwasowy oraz gorzki. W każdym bądź razie, istnieje ogromna ilość substancji w gronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są aktualne w drobnych liczbach (mierzonych w pewnych momentach w milionowych cząstkach). Wszystkie te substancje dają winogronom specjalistyczny smak, definiowany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większa część składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wobec tego istotne jest, żeby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w czasie gdy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jednak inny bukiet.
2. FAQ
3. Znajdź tutaj
4. Sprawdź teraz
5. Sprawdź teraz